МОЛОДЁЖНЫЕ БАНДЫ ТЕРРОРИЗИРУЮТ БИБЛИОТЕКУ | UNGDOMSGÄNG HÄRJAR PÅ BIBLIOTEK – KOMMUNEN ANLITAR VÄKTARE

МОЛОДЁЖНЫЕ БАНДЫ ТЕРРОРИЗИРУЮТ БИБЛИОТЕКУ | UNGDOMSGÄNG HÄRJAR PÅ BIBLIOTEK – KOMMUNEN ANLITAR VÄKTARE

Драки между молодёжными бандами, кражи, употребление и распространение наркотиков – это всё теперь повседневность библиотеки в городке Kinna. 
Муниципалитет, чтобы изменить ситуацию в лучшую сторону, изменил часы работы библиотеки, а также нанял охранников. Ситуация с беспорядками зашла настолько далеко, что местные жители перестали ходить в библиотеку. Представитель муниципалитета Birgitta Andersson заявила, что, возможно, в библиотеке также будут установлены камеры видеонаблюдения… Закономерен вопрос: и что? Инициаторы уверены, что это способно помочь…

UNGDOMSGÄNG HÄRJAR PÅ BIBLIOTEK – KOMMUNEN ANLITAR VÄKTARE

Bråk mellan ungdomsgäng, stölder och narkotikaanvändning. Efter flera månaders stök på biblioteket i Kinna och ett flertal polisbesök har man beslutat att ändra öppettiderna och anlita väktare. Kommunen har även sammankallat till ett möte med berörda nämnder för att se vad man kan göra åt situationen.

– Vi ska inte behöva ha våra bibliotekarier i en arbetsmiljö som dom inte känner sig trygga i, säger Birgitta Andersson (S), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Stöket ska ha varit så omfattande att invånare nu undviker biblioteket då de inte känner sig trygga där. Då det inte fungerat att ha öppet utan personal på plats hänvisas de som vill läsa morgontidningarna nu till kommunhuset intill.

Enligt Birgitta Andersson kan vissa av de åtgärder som blir nödvändiga inkludera fältassistenter och kameraövervakning – något som kommer bli kostsamt och pengar man kunde lagt på bättre saker, konstaterar hon. Samtidigt ska man se över ifall man kan sätta in hjälpinsatser för ungdomarna.

– Det här handlar ju inte bara om att mota bort dem någon annanstans. Det är ju barn det handlar om som vi måste ta hand om, säger Birgitta Andersson (S).

På polisen tror man att problemen kommer att minska då det blir ljusare och varmare och biblioteket inte används som en ”värmestuga”.

Поделиться статьёй