Löfven ska träffa Putin. Премьер-министр Швеции встретится с президентом России .

Löfven ska träffa Putin. Премьер-министр Швеции встретится с президентом России .

Премьер-министр Швеции Стефан Лёвен (Stefan Löfven) проведёт личную встречу с президентом РФ Владимиром Путиным. Эта встреча для Стефана Лёвена – первая в истории его политической карьеры. Встреча двух политиков пройдёт в Санкт-Петербурге, на Международном Арктическом Форуме, 9-го апреля. 
Пресс-секретарь Стефана Лёвена – Gösta Brunnander, подтвердил, что встреча тет-а-тет состоится. Правда, о чём Путин и Лёвен будут конкретно вести разговор, не разглашается. “Лёвен будет обсуждать важные вопросы для Швеции,” – заявил Gösta Brunnander. Стефан Лёвен, помимо актуальных вопросов социально-экономического развития арктических территорий, хочет поговорить с Владимиром Путиным об Украине, Крыме, о российской геополитики, об отношениях России с ЕС и Швецией.

+++

Statsmininster Stefan Löfven kommer att för första gången någonsin ha ett enskilt möte med Rysslands president Vladimir Putin. Mötet kommer att äga rum på Internationellt Arktiskt Forum i Sankt Petersburg den 9 april.

Att statministern kommer sitta öga mot öga med Rysslands president kan Löfvens pressekreterare Gösta Brunnander bekräfta.

– Det stämmer. Vad som kommer att sägas kan jag inte gå in på. Men det kommer för Sverige att handla om viktiga frågor, säger han till SVT Nyheter. Syftet med konferensen är att diskutera klimatförändringar och utrikespolitik som involverar den arktiska regionen. I samband med det kommer Löfven ha ett enskilt bilateralt möte med Putin. Enligt Brunnander ska statministern även ta upp frågor som rör Rysslands uppträdande inom världspolitiken som exempelvis de folkrättsbrott som sker i östra Ukraina inkluderat den olagliga annekteringen av Krimhalvön.

– Fokus kommer att vara på regerings tvåspårspolitik. Det handlar om att fortsätta med den kritiska dialog som Sverige och EU för med Ryssland. Samtidigt har Sverige stora intressen i regionen som berör Ryssland.

– Sveriges säkerhet är statsministerns viktigaste uppgift. Därför är det av stor vikt av att föra samtal kopplade till klimatförändringar med Rysslands president.

Hittills har även bland annat Norges statsminister Erna Solberg bekräftat att hon tänker närvara.

Поделиться статьёй