ПРЕСТУПЛЕНИЕ И НАКАЗАНИЕ ПО-ШВЕДСКИ

ПРЕСТУПЛЕНИЕ И НАКАЗАНИЕ ПО-ШВЕДСКИ

Криминал в Швеции наказывается, но как? Женщина умерла после зверского изнасилования африканцем. Суд решил, раз жертва умерла, то насильник должен избежать депортации и остаться в Швеции, ему предоставили вид на жительство и минимальное наказание, при том суд решил отменить денежную компенсацию, решив, что мёртвой это не надо.

Våldtäktsmannen slog sönder ansiktet på offret i samband med att han våldtog henne. Nu är kvinnan död.

INRIKES. Kvinnan mådde mycket dåligt efter att ha blivit våldtagen av en nyanländ afrikan, och dog strax efter det brutala övergreppet. Eftersom hon är död slipper afrikanen betala skadestånd. Han slipper också utvisning och döms till minimistraff av den osedvanligt generösa tingsrätten.

Det var strax före klockan 20 den 26 augusti 2017 som en kvinna blev våldtagen på vandrarhemmet “Step In” i Gällivare. Våldtäksmannen var en 19-årig nyanländ invandrare från Eritrea. Afrikanen tog sig in i kvinnans rum och tvingade henne till samlag genom att slå henne i ansiktet, bända upp hennes ben och lägga sig över henne och hålla för hennes mun. Efter våldtäkten fick kvinnan smärta mellan benen, ömhet, blåmärken, rodnad, hudskador, svullnader och sår. Hennes ansikte var så skadat att hon såg “grotesk” ut, enligt ett vittne. När kvinnan blev förhörd av polisen berättade hon att en man som bodde på samma vandrarhem kände den tilltalade, vilket resulterade i att eritreanen kunde gripas. Han anhölls och häktades den 27 augusti 2017, skrev SVT då.

Innan rättegången kunde hållas hade kvinnan, som tidigare ägnat mycket tid åt att hjälpa afrikanska asylsökare, dock avlidit. Hon hade då, efter våldtäkten, mått mycket dåligt och varit rädd. Enligt ett vittne blev hon hotad av en afrikansk vän till våldtäktsmannen efter att ha anmält övergreppet. Ett annat vittne uppgav att hon inte vågade bo kvar på vandrarhemmet eftersom hon misstänkte att afrikanerna “skulle komma tillbaka och hämnas”. Allmänna handlingar som Fria Tider tagit del av visar att våldtäktsmannen är medborgare i Eritrea. Han påstår sig vara född i februari år 1998, men på dejtinghemsidan “Badoo” uppger han istället åldern 22.

I december 2017 meddelade Gällivare tingsrätt domen. Straffet blev två års fängelse, som är minimistraffet för våldtäkt. Åklagaren yrkade på att han skulle utvisas till Eritrea, men tingsrätten ogillade det beslutet med hänvisning till ett yttrande från Migrationsverket om läget i det afrikanska landet. Eftersom kvinnan avlidit slipper afrikanen betala skadestånd till henne.

– Det är beklagligt att hon inte fick upprättelse eftersom hon avled innan domen kom, säger åklagare Ulla-Karin Lindström till Norrländska Socialdemokraten.

 

Поделиться статьёй