MYSTISK RYSK AMDULANS RYCKTE UT I STOCKHOLM

MYSTISK RYSK AMDULANS RYCKTE UT I STOCKHOLM

En ambulans med ryska skyltar ryckte ut för att hjälpa en man på Södermalm i Stockholm under gårdagskvällen. Trots efterforskningar är det ännu oklart varför den utländska ambulansen kom till platsen. «Ingen verkar veta ett …. tyvärr», säger Victor Adolphson, yttre befäl hos Södermalmspolisen.

Foto: Måns Jonasson. Rysk ambulans hjälpte man på Götgatan.

Måns Jonasson var på väg till en middag med vänner på Södermalm i Stockholm under gårdagskvällen när han upptäckte en man som låg på marken. Flera människor hade samlats för att hjälpa mannen och en ambulans hade kommit till platsen.

Rysk ambulans på Folkungagatan. Eftersom så många redan kommit för att hjälpa personen bestämde sig Måns för att gå vidare men upptäckte vid en närmare titt att det inte var en vanlig ambulans. Ambulansen som kommit för att hjälpa mannen hade rysk text, rysk registreringsskylt och ambulanspersonalen bar kläder med rysk text.

– Har en rysk ambulans kört hela vägen hit, tänkte jag. Och varför råkar den vara på söder precis när det händer någonting? Så jag tog en bild och och postade på Twitter för att se om någon visste någonting, berättar Måns.

Trots Måns Twitter-inlägg har han inte fått någon riktig klarhet i vad den ryska ambulansen gjorde i Stockholm. Några tror att det kan röra sig om en filminspelning.

– Det var något jag funderade på men jag såg inga kameror eller något sånt, berättar han

Andra spekulerar i att ryska ambassaden i Stockholm har en egen ambulans som rycker ut om deras personal blir sjuk.

Inget vet något. Yttre polisbefäl på Södermalm har undersökt saken men inte heller de har någon information om de ryska sjukvårdarna.

– Ingen verkar veta ett …. tyvärr, säger Victor Adolphson, yttre befäl på Södermalmspolisen.

Mysteriet med den ryska ambulansen är i skrivande stund fortsatt olöst.

– Lite märkligt, säger polisen.

Стала известна причина, по которой реанимобиль с российскими номерами оказался в центре Стокгольма… Накануне местное издание Aftonbladet распространило фото из центра шведской столицы, на котором помощь почувствовавшему себя плохо человеку оказывали врачи, приехавшие на автомобиле скорой с российскими номерами — 178-м, петербургским, кодом региона. Платный автомобиль неотложной помощи оказался в Стокгольме во время перевозки пациента на родину по страховке, а оказывал первую помощь человеку с приступом эпилепсии, так как случайно проезжал мимо. После прибытия шведских врачей россияне продолжили свой путь. Ранее шведские пользователи соцсетей предполагали, что реанимобиль мог участвовать в киносъемках или принадлежать посольству России. Ну ладно – пользователи… Ни дотошные шведские журналисты, ни  полицейские не смогли ответить на вопрос, что случилось, как реанимобиль (невольно на ум приходят «страшилки» с «нашествием» подлодок из РФ, которых не было, оказывается) очутился в центре шведской столицы. Вот тебе и профи…

Поделиться статьёй