СТАРОСТЬ – НЕ РАДОСТЬ…

СТАРОСТЬ – НЕ РАДОСТЬ…

Bror Bengtsson, 96 år. Foto: Jocke Wallgren/Sveriges Radio

Брур Бенгтссон/ Bror Bengtsson, которому исполнилось 96 лет, получил отказ на свою просьбу предоставить ему место в Доме престарелых города Векше/ Växjö, где он живет в своем доме.

Бруру надоело подогревать себе еду в микроволновке, он чувствует себя одиноким и поэтому он будет обжаловать принятое решение, хотя ему пообещали увеличить часы обслуживания на дому (utökad hemtjänst). С помощью своего сына Стефана/ Stefan Брур написал обжалование и дошел до административного суда (förvaltningsrätten), который признал его правоту. Теперь ему осталось дождаться переезда в Дом престарелых. Пока ему еще не назначили конкретной даты, когда будет место.

+++

96-årige Bror Bengtsson som nekats plats på äldreboende i Växjö överlagade beslutet och ska nu få flytta från sin villa där han känner sig ensam och värmer sin mat själv i mikron. När Bror Bengtsson i Växjö ansökte om plats på äldreboende fick han nej av omsorgsförvaltningen som menade att han kan bo kvar hemma med utökad hemtjänst. Med hjälp av sin son Stefan överklagade Bror beslutet och har nu fått rätt till äldreboende av förvaltningsrätten.

– Det känns bra, säger Bror när vi besöker honom i hans villa i Växjö.

– Jag vill gå till ett dukat bord och inte laga mat och äta själv.

Han tycker att det är underligt att han först blev nekad en plats.

– I och med att jag är 96 år och ställer saker på sin spets så tycker de nog från kommunen “låt honom dö bara”.

Bror har ännu inte fått veta när han får sin plats på äldreboende.

 

Поделиться статьёй