Bodals kammarkör och unga ekvilibrister

Bodals kammarkör och unga ekvilibrister

Artur och Leonid

MUSIKALISK TOPPNOTERING. Vid gårdagens vårkonsert i Breviks kyrka med Bodals kammarkör fick publiken också lyssna till två 12-åriga musikaliska ekvilibrister. Lägg namnen Arthur Edman och Leo Florin på minnet, för det gjorde alla som hörde dem spela på piano, fagott och ackordeon. Kammarkörens konsert blev en helgjuten musikalisk uppvisning vilket visar att dirigenten Ingrid Damstedt Holmbergs intensiva arbete nu bär frukt. Kort sagt -Lidingö vill höra mera av Bodals kammarkör

De två 12-åriga pojkarna med obegripligt stor musiktalang, Arthur Edman, som spelar såväl piano som fagott och cello och klasskompisen i Lilla Akademin Leo Florin på ackordeon (avancerat dragspel) framförde solistiskt och tillsammans virtuosa, delvis närmast ekvilibristiska verk, som bedårade publiken. Man undrar hur sådana musikbegåvningar uppkommer? Rimligen mest genom speciella arvsanlag (men Arthur hade sjungit i körledarens barnkör så det är kanske Ingrid Damstedt Holmbergs förtjänst att Arthur blivit ett ”underbarn”?).

Fragment koncerta

Men det är helt säkert Holmbergs förtjänst att Bodals Kammarkör är så välklingande (och stor!) och nog nu aspirerar på förstaplatsen i Lidingös rika körliv. Särskilt den fina dynamiken upplevdes tydligt i de varierande körverken från ”standards” som Alfvéns «Uti vår hage» till Anders Widmarks «Genom varje andetag», där kören kompades av jazzduon Daniel Tilling vid Bösendorferflygeln och Jan Adefelt på bas, som också framförde egna improvisationer.

Chor

Publiken kunde gå ut i den vackra försommarkvällen, endorfinberikade av ett högklassigt och mycket varierat musikprogram i Breviks kyrka. Kören och jazzduon kommer vi med visshet att få fortsätta att njuta av och det är ett bestående minne att ha fått se och lyssna till de båda ”underbarnen”. Man hoppas att de får fortsätta att utvecklas till mogna instrumentalister och konstnärer. // Text: Lennart Rinder.

Duet

Поделиться статьёй