Только за одну неделю 14 муниципальных машин подверглись вандализму

Только за одну неделю 14 муниципальных машин подверглись вандализму

«Ситуация довольно безнадежная: вы просто ремонтируете и ремонтируете автомобили, но проблема повторяется», – говорит Никлас Сколд, координатор транспортных средств в муниципалитете Уддеваллы.// Фото: Дино Ясарович / Радио Швеции.

В муниципалитете Uddevalla, регион Västra Götaland все исковерканные машины принадлежали социальной службе и были припаркованы возле домов престарелых. По информации администрации муниципалитета, муниципальные машины начали подвергаться вандализму минувшим летом – в июле, но тогда акты вандализма были единичными и случались нечасто. На данный момент, ни полиция, ни муниципалитет, никого не подозревают. Нормально! Зачем же кого-то подозревать? Это же оскорбительно… Хотите версию? Можно предположить, что автомобили сошли с ума, впали в депрессию и исковеркали сами себя…

+++

Fjorton av kommunens bilar har utsatts för förstörelse och glaskross – på bara en vecka. Nu utreder polisen varför bilarna inte får vara parkerade i fred i norra Uddevalla.

– De här bilarna tillhör socialtjänsten, så är det är ju människor som försöker göra sitt jobb och ta hand om andra människor. Så det är jättetråkigt att det här händer, säger Niclas Sköld, fordonssamordnare på Uddevalla kommun.

Det hela började i juli, då kom första uppgifterna om att en kommunbil vandaliserats på Hovhult i Uddevalla. Därefter skedde skadegörelserna, då och då, men den senaste veckan har det eskalerat.

– Fjorton bilar har blivit utsatta för skadegörelse sedan i fredags, säger Niclas Sköld.

Det är bara socialtjänstens bilar som utsätts för skadegörelserna. De står parkerade i Hovhult i anslutning till äldreboendet och servicebostäderna.

– Det är beklagligt. Personal känner givetvis stor oro; man undrar vad kommer vänta mig nästa gång jag går mot bilen, säger socialchefen Roger Granat, och fortsätter:

– Vi ser just nu över chansen att sätta upp ett staket på parkeringen för att skydda bilarna.I dagsläget vet kommunen inte vem eller vilka som står bakom skadegörelserna som har polisanmälts. // Dino Jasarovic

 

Поделиться статьёй