ДРУГИМ НАУКА… УКРАЛИ КОЛЯСКУ ВМЕСТЕ С МАЛЫШКОЙ

ДРУГИМ НАУКА… УКРАЛИ КОЛЯСКУ ВМЕСТЕ С МАЛЫШКОЙ

Гётеборг. Вчера там был большой переполох: украдена оставленная на улице без присмотра 6-месячная девочка . Более двух часов продолжались её поиски. 

Шестимесячная девочка, которую попытались вместе с коляской украсть, была найдена примерно в четырёх километрах от места пропажи. Её обнаружили на парковке работники магазина Coop Bäckebol, Göteborg… Всё началось с того, что мать с малышкой пришла в детский сад, чтобы забрать второго ребенка. Она оставила коляску на улице. Как вы догадываетесь, и дочку свою оставила! Чем горе-мамаша думала? И думала ли вообще о безопасности дочки? Ответ очевиден. Когда эта, с позволения сказать, мать вернулась через пять или десять минут, то обнаружила что малышка пропала.
Женщина немедленно позвонила в полицию, которая среагировала моментально и подключила все ресурсы для поиска пропавшей девочки – поисковых собак, конную полицию, вертолет и т.д.  Кроме того, новость о пропаже разносилась из каждого динамика – в местных новостях, в общественном транспорте и даже в такси. 
Похитительница, которой оказалась 40-летняя женщина. по всей вероятности, услышав звуки вертолета и патрулей, решила избавиться от коляски и оставила её возле магазина. Но позже она была арестована и теперь находится в полицейском участке. Она проходит по статье “похищение людей”.  Надо бы и мамашу привлечь к ответственности – за оставление в опасности. Жаль, что её вряд ли станут наказывать. 

+++

Det var under tisdagseftermiddagen som polisen fick larm om en försvunnen barnvagn med en sex månader liten flicka. Barnvagnen ska ha försvunnit utanför en förskola i Säve på Hisingen i Göteborg. Polisen sökte med helikopter – efter att ha larmats efter 14-tiden. I vagnen ska en sex månader liten bebis finnas och polisen gick ut med följande signalement:

– Barnet låg vid försvinnandet i en svart barnvagn av ”dubbelmodell”, med s.k åkpåse. Märke Bugaboo. Barnet bar vid försvinnadet, en rosa overall, under den en blå pyjamas/grön kofta samt en grå stickad mössa, skrev polisen i ett pressmeddelande.

Polisen påbörjade genast en stor sökinsats med helikopter och hundpatruller. Vid 16.30-tiden meddelade polisen att barnet har återfunnits välbehållen.

– Vi har konstaterat att det är rätt barn och att barnet är vid god hälsa, säger Peter Adlersson vid polisen, till SVT. Enligt polisen hittades barnet flera kilometer från förskolan.

– Polispatrull vid COOP, Bäckebol rapporterar att man återfunnet en barnvagn och barn som stämmer in på signalement. En okänd person har larmat väktare på plats angående fyndet. Polis tillkallas, skriver polisen på sin hemsida.

Vid 16.14 kom polis till platsen och sökinsatsen avbröts efter att man konstaterat att det var flickan som polisen sökte efter.

– Den särskilda händelsen fortsätter dock med inriktning på att finna gärningsmannen/kvinnan. Ingen person gripen i nuläget. Rubriceringen människorov kvarstår, skriver polisen på sin hemsida.

Polisen vill också tacka allmänheten – för alla tips som kommit in.

– Det har med största sannolikhet bidragit till att barnet kunnat anträffas realtivt fort och oskadat, skriver polisen i ett pressmeddelande på sin hemsida. Samtidigt efterfrågar polisen fortsatt vittnesuppgifter.

– Om någon har gjort iakttagelser av någon person med ett yngre barn/barnvagn i området kring Friarelyckan så kan tips lämnas via 114 14. Samma sak gäller iakttagelser i kollektivtrafiken som passerar aktuellt område. Vid 16.45-tiden kom beskedet att en kvinna gripits misstänkt för människorov. 

Поделиться статьёй