БАНК В ОТВИДАБЕРГЕ ОГРАБИЛИ СРЕДЬ БЕЛА ДНЯ…

БАНК В ОТВИДАБЕРГЕ ОГРАБИЛИ СРЕДЬ БЕЛА ДНЯ…

Швеция. Средь бела дня, в 15:00, в городе Åtvidaberg было совершено вооруженное ограбление банка. 

Грабителей было четверо, при себе они имели автоматическое оружие, пишет Aftonbladet, они скрылись с места преступления на BMW, затем по пути они сменили автомобиль на Peugeot, а первую машину подожгли. Однако полиция, обнаружив подмену, начала погоню. Бандиты открыли огонь из автомата. Хоть стрельба и была беспорядочной, но, увы, несколько пуль угодили в полицейскую машину, пришлось вынужденно прекратить погоню. Но, слава Богу, никто из полицейских не пострадал. Bелась погоня и при помощи вертолета. Однако на момент публикации этой информации никто не был арестован…

Polisen: ”Vi är måltavlor”

ÅTVIDABERG. Sex timmar efter bankrånet i Åtvidaberg pågår jakten för fullt i skogarna nordväst om orten.Aftonbladet blir stoppade av en polispatrull i närheten av platsen där en polisbil blev beskjuten.

– Bilen träffades och har nu forslats bort härifrån, säger en polis på plats.

Några minuter innan stängning slog rånarna till. Beväpnade med automatkarbiner tvingade de till sig ett byte och lämnade Åtvidaberg. Senare hittades en flyktbil utbränd i ett industriområde i staden. När Aftonbladet är på plats några timmar efter rånet är vägen avstängd och tekniker är på plats och undersöker det utbrända bilvraket. Två civilklädda poliser håller vakt vid avspärrningen.

”Ser inte att ni kör vidare”. En polispatrull som tog upp jakten på de beväpnade rånarna, efter att de slagit till och lämnat banken, blev beskjuten. Poliser på plats i Åtvidaberg bekräftar för Aftonbladet att bilen blev träffad av minst ett skott. Vid Mormorsgruvan utanför Åtvidaberg och norrut pågår en stor polisinsats. Flera patruller, hundpatruller och en helikopter deltar i jakten. Regnet ligger i luften när blåljusen syns i backspegeln i de östgötska skogarna. Tungt beväpnade poliser stoppar Aftonbladet.

– Jag kan inte hindra er att fortsätta, men jag ser gärna att ni inte kör vidare härifrån, säger polisen efter att ha tittat på presskort och körkort.

”Vi är måltavlor”. På frågan om det är farligt att köra vidare svarar polisen: – Kanske inte för er, men vi är måltavlor.

Längre in i skogen på småvägar mot det lilla samhället Bestorp  är det becksvart och regnet tilltar. Polisbilar står på olika ställen och patruller är ute i skogarna och jobbar. Jakten på rånarna är intensiv.

– Vi har hundpatruller och en helikopter är också uppe, uppger polismannen.

De har skottsäkra västar och förstärkningsvapen. Den civilklädda polismannen som stod på post vid den utbrända flyktbilen bekräftar att jakten sannolikt kommer pågå hela natten. När Aftonbladet blir stoppade anländer en av polisens insatsstyrkor till Rimforsa.

Foto: Peter Wixtröm. Polisen i ett område i närheten av Åtvidaberg under fredagkvällen. // Полиция в районе Отвидаберга в пятницу вечером.

Поделиться статьёй